Träning!

- I samarbete med Foodspring -

Godmorgon finisar!

Såhär börjar jag alltid min morgon - med en nyttig smoothie som innehåller massa proteiner och vitaminer! Jag tar alltid proteinpulver efter att jag har tränat, då jag tränar 30-60 min varje morgon innan jag börjar dagen :) Bästa sättet att få energi på om ni frågar mig :) Proteinpulvret tar jag enkelt med mig i resväskan då det känns skönt att inte behöva pausa träningen för att man är på semester :)


För ett halv år sedan hittade jag äntligen ett proteinpulver som är helt vegansk - från Foodspring, och som jag älskar att ha i smoothies (med smaken vanilj). Jag tycker det är så himla viktigt att proteinpulvret jag väljer innehåller naturliga ingredienser, då jag är väldigt kräsen när det kommer till innehåll av produkter (vilket är bra iofs). Därför blev jag så himla glad när jag nu såg att Foodspring även har ekologisk proteinpulver i sitt sortiment! Så häromdagen kom posten med ett paket med ekologiskt proteinpulver till mig, men smaken choklad, och OJ så god den var!! Det veganska proteinpulvret är fri från bl.a. gluten och laktos vilket är jättebra om man är vegan eller inte tål gluten/laktos. Och den ekologiska är fri från artificiella tillsatser och innehåller endast naturliga sötningsmedel och äkta vaniljstänger. Ekologiskt proteinpulver innehåller oftast mer vitaminer, mineraler, spårämnen och essentiella fettsyror än vad icke ekologisk proteinpulver gör. Samt att ekologisk proteinpulver är renare och fri från hormonstörande kemikalier och bekämpningsmedel. Vilket jag tycker är jättebra :)


Tre saker jag ser upp för när jag väljer protein:

1. Jag kollar inte på prislappen, utan jag kollar istället på hur mycket varje gram protein kostar. Proteinpulvret bör innehålla minst 20 gram protein/skopa eller mer, för att det ska vara ett högkvalificerad proteinpulver som ger bra effekt.

2. Vassleprotein framför kasein. Vassleprotein tas upp snabbare och är därför jättebra att ta direkt efter träningen, när man vill ge sina muskler byggstenar för att växa. Vassleprotein främjar även viktminskning och förbättrar hälsan. Whey Protein är ett bra alternativ om man vill ha vassleprotein :)

3. Sist men inte minst: Att proteinpulvret inte innehåller artificiella tillsatser.


Gillar