Tips på hur man får längre hår!


Här kommer mina bästa tips på hur man får håret att växa snabbare!

1. Ät hälsosamt.
Håret påverkas väldigt mycket av vad vi äter. En hälsosam och sund kost gör håret starkare och låter håret växa ifred utan att gå av. Tips på livsmedel som stärker håret är chiapudding, valnötter, lax, ägg, spenat, linser och blåbär.

2. Minska på värme.
Att platta, locka och föna håret sliter på håret. Ju högre värme desto mer slitage! Att låta håret lufttorka istället för att använda hårtorken gör skillnad. Ju mindre användning av värmetänger desto bättre. Ett tips, om man verkligen inte vill sluta använda platt- och locktång är att använda skonsammare tänger. Jag själv använder märket GA.MA.

3. Skydda håret mot värme.
Om man använder locktång/plattång är det jätteviktigt att man använder värmeskydd - som skyddar håret mot slitage!


4. Använd bra hårprodukter.
Var noggrann med vilka hår- & stylingprodukter du använder i håret. Jag rekommenderar er att se över ingredienserna. Om en produkt innehåller för mycket alkohol så kommer den i högsta sannolikhet att torka ut ditt hår ännu mera. På så sätt gör den mer onytta än nytta. Jag personligen älskar Maria Åkerbergs och John Master Organics produkter! Även om de kostar en slant så är det värt det i längden.5. Använd hårolja.
Applicera någon droppe hårolja i topparna när håret känns torrt. Använd gärna en ren olja (100 % Arganolja), så slipper du tillsatser och alkohol som torkar ut håret.

6. Massera hårbotten.
När man masserar hårbotten stimulerar man automatiskt hårstäckarna som på så sätt sätter igång blodflödet, vilket gör att håret växer snabbare. Ett stort tips är att använda en ren pressad hårolja i hårbotten innan tvätt, för att få igång hårsäckarna ännu bättre!

7. Vitaminer.
B12 är en viktig vitamin för håret. Har man brist på B12 kan det leda till håravfall och försämrad hårproduktion. B9 är också en bra vitamin om man vill att håret ska växa snabbare, samt vitamin B5 som stärker håret. Vitamin C och vitamin D är även de viktiga för håret. Så se till att du får i dig ovannämnda vitaminer varje dag för ett friskare hår!

8. Färga håret smart.
Hårfärg sliter på håret, och desto mer man färger det desto mer slitet blir det. Inga konstigheter.
Ett tips är att aldrig färga "samma hår" flera gånger. Dvs. att inte färga på det hår som redan är färgat, utan bara på utväxten. Som i mitt fall så färgar jag endast mitt hår en gång. Rött har en tendens att gå ut ur håret snabbare, men jag har haft samma färg i två år nu, och har endast kompletterat med färgbomb i jämna mellanrum som är en inpackning med pigment. På så sätt slits inte håret lika mycket. Maria Nila och Revlon är mina två favoriter! (Direktlänk- se vilka färger som finns) (ad)

PUSS <3

Gillar