Sommartips!

- Sola med mascara (JA/NEJ?)

Vattenfast mascara är perfekt att använda om man vill ha fixade fransar på stranden. Personligen brukar jag faktiskt alltid sola med mascara, men inte för "synens" skull, utan för att jag inte vill att min egen ögonfransfärg ska blekas i solen.

- Använd läppsyl som innehåller solskyddsfaktor!

Annars kan din naturliga färg på läpparna blekna och "tappa" pigment.

- Återfukta huden

Glöm inte att återfukta huden så den inte torkas ut! Gärna med en lotion som innehåller Aloe Vera. Psst: Aloe Vera Gel gör susen om man har bränt sig.

- Ta hand om fötterna!

Vi sliter otroligt mycket på våra fötter när det är sommar. Går barfota i sanden och använder öppna sandaler/flipflops. Ett tips är att använda fotkräm och fila bort torra partier.

- Drick mycket vatten!

Hur många gånger slarvar man inte med att dricka vatten?! Vatten är så otroligt viktigt, framförallt på sommaren när det är som nödvändigast. Vi blir av med så mycket vätska pga värmen, så om vi vill undvika solsting och behålla hyn återfuktad - bör vi dricka minst 8 glas om dagen. (Själv ska jag försöka haha)

- Peela ansiktet & kroppen en gång i veckan!

Peeling tar inte bara bort döda hudceller, även brännan håller längre.

- Glöm inte solkrämen! (gäller även värmeskydd)

Jätteviktigt!! Jag har bränt mig på riktigt en eller två gånger i mitt liv. Men det är fortfarande en gång för mycket. Använd solkräm med hög solskyddsfaktor! Gärna 30 eller 50 första dagarna, sedan kan man gå ner i faktor ju brunare man blir, om man nu känner för det. Ett tips är även att använda värmeskydd till håret, även om du vanligtvis inte plattar/lockar det. Jag själv använder värmeskyddet från L'Oréal Studio Line Silk & Gloss hot Straight, dagligen :) Även spraybalsam med SPF fungerar fint.

Gillar