Solceller - ett smartare val

-I samarbete med Soligo -

Det är så himla kul att solceller blir allt mer vanligt och fler människor skaffar solceller för enskilda hushåll och stora installationer. Men även för att ladda mobil-telefoner, bärbara datorer och surfplattor. Intresset för solceller har faktiskt ökat rejält de senaste åren. Men det kanske inte är så konstigt då solenergi är en av de bästa energikällorna vi har på vår jord.

Något som kanske är kul att veta är att solceller har funnits sedan 1950-talet, men först använde man tekniken endast i rymden för elförsörjning till satelliter, coolt va? Dock var det väldigt dyrt med solceller då, så det var inte förrän i början av 70-talet som man började använda solceller på andra områden.

Förutom att solceller är ett bra alternativ för mijön, så är solceller även ekononiskt fördelaktigt. Idag har tekniken blivit billigare och idag kan man även få stöd i form av en statlig skattereduktion om man väljer att producera el från solen. Man kan få upp till hela 30% av hela installations-kostnaden betald av staten, hur bra??

Med egna solpaneler på taket slipper man även höjda elpriser, samtidigt som man kan sälja överbliven el och tjäna pengar på det.

Något som är väldigt bra att veta också är att solpaneler till och med kan producera elektricitet under molniga dagar, därför har de alltså inget behov av direkt solljus. Solpanelerna använder energin från solen och inte från värmeenergin. Intressant va?

Om man är sugen på att köpa solceller så är Soligo är ett företag som hjälper till så att man hittar en leverantör som passar sina önskemål.

Soligo kvalitetssäkrar att alla anslutna leverantörer uppfyller deras krav, så att man som kund ska kunna göra ett tryggt val.

Dvs att alla leverantörer:

- är medlem i branschorganisationen Svensk Solenergi

- är certifierad installatör
- erbjuder relevanta garantier

- har en god ekonomi

- har nöjda kunder

På deras hemsida hittar ni mer information om hur man går tillväga :)


Gillar