Lån utan UC

- I samarbete med UC Fritt -

Hos UC Fritt kan man ta ett lån utan UC. Om man har ansökt om många lån eller tecknat flera abonnemang samt gjort flera köp på kredit har man också ett flertal förfrågningar. I detta fall är det samma sak som en kreditupplysning. Långivaren som beviljar ett kreditköp eller lånar ut pengar, kollar upp lånarens ekonomiska status innan ett lån beviljas. Detta görs enkelt genom att göra en förfrågan hos ett kreditupplysningsföretag, där uppgifter om din ekonomi samlas.


Om man har jämfört lån från flera olika långivare så kan man ha fått många förfrågningar. UC är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige. Varje gång någon gör en kreditupplysning så sparar de information om det.


Det positiva med lån är att den mest uppenbara fördelen är att man kan köpa något som man för tillfället inte kanske skulle ha råd med. Det är allt vanligare att ta lån - så som till en bil, en bostad osv. Tänk om man var tvungen att spara ihop pengar för att kunna köpa sin första bostad kontant till exempel. Många kämpa redan hårt idag för att spara ihop till kontantinsatsen för att sedan kunna ta lån till sin nya bostad.


Man kan ta lån både som privatperson och företag. Många företag tar lån för att kunna expandera sina företag, vilket kan gynna dem en hel del i längden.


Nu kan man även ta lån även fast man inte har någon inkomst. Under vissa förutsättningar går det. När man ansöker om ett lån så görs alltid en kreditprövning, för att långivaren ska se vad man har för kreditvärdighet. Det är kreditvärdigheten som avgör hur mycket man kan låna. Om man inte har några betalningsanmärkningar, inte så många förfrågningar samt stabila ekonomiska förhållanden så kan man få lån även om man saknar inkomst, detsamma gäller om man har en borgenär som kan hjälpa till. Läs mer om lån och hur det går till hos UC fritt. På deras hemsida finns även vägledning samt för- och nackdelar med olika lån.


Gillar