Jag är noga med innehållsförteckningen


Jag får dagligen frågor om vad jag använder för smink, och svaret på frågan är att majoriteten av mina sminkprodukter kommer från det veganska sminkmärket Idun Minerals. Jag har använt deras smink sedan år 2017 och mitt ansikte har aldrig mått bättre. Det var runt sommaren 2014, efter min make up utbildning, som jag fick upp ögonen för innehållsförteckningar. Innan år 2014 var jag inte alls försiktig med vad jag använde för smink och vad produkterna innehöll, och det reagerade även min hud på. Att veta vad man har för hudtyp är väldigt viktigt, då man bör välja produkter utifrån det.

Jag har alltid haft känslig hy, men det upptäckte jag inte heller för än år 2014. Att välja sminkprodukter utan parfym var det bästa jag kunde göra för min hy. Jag är dessutom så känslig för parfym att jag inte ens kan spraya parfym på min hals utan att huden blir irriterad.

Idag väljer jag produkter utefter innehållsförteckningen. Parfymfria, veganska och parabenfria är ett måste när jag väljer sminkprodukter :)

Min absoluta favorit-foundation heter Norrsken (färg: Svea) och är en flytande foundation med lätt täckning, som får huden att andas. Förr behövde jag alltid ha med mig smink i väskan för att fixa till sminket under dagen, men det har jag inte behövt sedan jag började med Iduns smink! Hur bra? :D
Jag använder även deras concealer dagligen. En bra täckande concealer som är lätt att jobba med. Concealern heter "Strandgyllen" och jag är så himla nöjd med den, så kräsen som jag är :) Sedan använder jag såklart även deras rouge, bronzer, puder och highlighter, browgel osv. Älskart!


Gillar

Kommentarer

Linnea
,
Vad kul att du skriver om det här ämnet! Väldigt intressant.

Jag kikade in på Iduns hemsida och såg att exempelvis vissa mascaror innehåller phenoxyetanol. Det är ett konserveringsmedel likt parabener.

Tycker du att kunskapen kring ingredienser i smink borde bli större?

kram.