Italien

Ni som följt mig ett tag vet nog vid det här lagret att resor är en utav mina största intressen. Jag älskar att åka till olika länder, besöka olika kulturer och se nya platser. Resor har alltid varit ett stort intresse för mig. Jag har redan varit på en hel del olika platser, men jag har många länder och städer kvar som jag skulle vilja besöka! Har ni något favorit land eller ett land som ni skulle vilja besöka?

Jag älskar att resa runt inom Europa, och efter 1,5 år i New York så ser jag ännu mer fram emot att resa runt i Europa. Jag är uppvuxen i både Sverige och Frankrike så det har blivit en hel del resor där emellan. Men länder som jag gärna skulle vilja besöka igen är bland annat Italien, och denna gång Toscana, som även är en utav Italiens populäraste resmål. En jättemysig stad som har flera sevärdheter och aktiviteter som är ett måste att besöka när man är där. Något som jag starkt rekommenderar att se när man är där är bland annat Lutande tornet i Pisa som är en väldigt populär sevärdhet.

Historien bakom Pizza Dei Miracoli tornet är väldigt intressant. Tornet fick problem när den började byggas år 1173, då den började sjunka ner i marken och luta på grund av den tunga marmorn. Men ändå fortsatte man att bygga på tornet 100 år senare, och den står kvar än idag! Hur coolt?

I Toscana finns det en hel del aktiviteter att göra också. Deras shopping är hur bra som helst, så om ni älskar att shoppa så kommer ni verkligen gilla deras utbud av shopping. Dem har även massor med vintage butiker om man gillar second hand, så man kan hitta fina saker. Även deras marknader är mysiga att promenera runt och hitta fynd.

Förutom shopping så har de även super-mysiga italienska restauranger, bra uteliv och en perfekt stad att ta en road-trip, och se deras fantastiskt fina miljöer.

Om ni också är sugna på att åka till Toscana så rekommenderar jag att man åker mellan maj-september, då vädret är som finast :)

Gillar