Inkomstförsäkring 

- I samarbete med Inkomstförsäkring -


En Inkomstförsäkring är ett bra sätt att skydda sin privatekonomi om man skulle bli arbetslös. Som ni säkert vet så finns det alltid en chans att man förlorar sitt arbete, kolla bara dessa pandemi-tider. Inte hade väl någon kunnat ana att så många skulle bli arbetslösa år 2020 på grund av ett virus. Därför är detta försäkring ett bra alternativ om man förlorar sitt arbete, för via en inkomstförsäkring kan man få ut en stor del av sin lön i arbetslöshetsersättning, och med en inkomstförsäkring blir det helt enkelt lättare att klara sig ekonomiskt vid arbetslöshet, hur bra?

Ibland kan en inkomstförsäkring ingå om man är medlem i ett fackförbund, men det går minst lika bra att teckna ett privat inkomstförsäkring hos flera försäkringsbolag, oavsett om man är medlem i ett fackförbund eller inte.

Vad är skillnaden mellan inkomstförsäkring och a-kassa kanske ni undrar? Jo, A-kassan är en form av inkomstförsäkring, men A-kassan är inte lika flexibel och ger inte alls lika stor ersättning som en inkomstförsäkring gör. Höginkomsttagare får bara ut en liten del av sin lön om de endast har A-kassa. En inkomstförsäkring är som ett komplement till A-kassa, så att man får ut en del av det som A-kassan inte täcker när man förlorar jobbet, man kan även skräddarsy sitt eget skydd genom att välja en nivå av skydd som man vill ha och vill betala för.

Om man tjänar mer än 30 000 kr i månaden så är det dumt om man inte har en inkomstförsäkring, om man inte vill förlora en stor del av sin vanliga inkomst. Med en försäkring kan du få upp till 80% av sin lön, upp till ett visst maxbelopp, och hur bra är inte det? Så för en höginkomsttagare kan skillnaden vara väldigt stor!

För att teckna en försäkring behöver man ha tecknat medlemskap i en a-kassa och ha en tillsvidare anställning (eller timanställd), vara bosatt i Sverige, och det får inte föreligga en omedelbar risk för att du ska bli uppsagd, samt att man och uppfyller de krav för medlemskap hos ett fackförbund.

Gillar