Hemförsäkring för studenter

- I samarbete med Hemförsäkring student -


Hemförsäkring är ett måste oavsett om man bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. En hemförsäkring är viktigt så att man kan känna sig trygg, eftersom det innebär att man kan få ersättning för sina saker om de till exempel blir stulna. En bra trygghet med andra ord.

Hemförsäkring student är en hemförsäkring som är anpassad för studenter, med bra pris, villkor och kundservice. Att välja hemförsäkring kan vara svårt, men på deras hemsida kan man hitta de bästa studentförsäkringarna man kan välja mellan.

Priset för en hemförsäkring beror på vart man bor, hur stort man bor och vilket skydd man vill ha.

Oavsett svaret på ovanstående frågor så bör en hemförsäkring kosta som mest ett par hundra kronor i månaden som max.

Det man också kollar på när man avgör kostanden för försäkringen är till exempel säkerhets-anordningar (som t.ex. säkerhetsdörr och alarm), hur många personer det bor i hushållet och vilket värde man vill försäkra bostadens innehåll till, som även kallas lösöre.

Det som ingår när man tecknar en studenthemförsäkring är bland annat: vattenläcka, inbrott/skadegörelse i hemmet, eldsvåda, rån/överfall, ansvarsskydd, rättskydd, problem och sjukdom på resa, drulle och bostadsrättstillägg.

På deras hemsida kan man även jämföra självrisk på olika hemförsäkringar för studenter. En självrisk är alltså det belopp som försäkringen inte täcker. Den utgift som du själv ansvarar för vid försäkringsärende, då skador under det beloppet inte ger någon ersättning alls, så det är bra att veta vad självrisken är innan man tecknar en ny försäkring.

Någon som också är bra att ha koll på innan man väljer en försäkring är: undantag (vad försäkringen inte täcker om något händer), beloppsgränser och bindningstid (dvs. Att man måste betala för den period man har bundit upp sig för, även om man skulle behöva flytta och inte längre behöver försäkringen). Det händer även att försäkringsbolag uppdaterar villkoren vid årsskiftet, så det kan vara bra att hålla koll på sin e-post om nya försäkringsvillkor uppdateras.

För att kunna teckna en studentförsäkring måste man studera minst halvtid, studera på universitet eller högskola, vara under 30 år, ha en bostad som inte är större än 50 kvm och hushållet får högst ha 2 personer som bor i hushållet.

Gillar

Kommentarer