Få friskare hår!

Här kommer mina bästa tips på hur man får håret att växa snabbare!

1. Ät hälsosamt.
Håret påverkas väldigt mycket av vad vi äter. En hälsosam och sund kost gör håret starkare och låter håret växa ifred utan att gå av. Tips på livsmedel som stärker håret är chiapudding, valnötter, lax, ägg, spenat, linser och blåbär.

2. Vitaminer.
Vitaminer är viktigt för håret! Har man vitaminbrist kan det leda till håravfall och försämrad hårproduktion.

3. Minska på värme.
Att platta, locka och föna håret sliter på håret. Ju högre värme desto mer slitage! Att låta håret lufttorka istället för att använda hårtorken gör skillnad. Ju mindre användning av värmetänger desto bättre.
Om man använder locktång/plattång är det jätteviktigt att man använder värmeskydd - som skyddar håret mot slitage!


4. Använd bra hårprodukter.
Var noggrann med vilka hår- & stylingprodukter du använder i håret. Jag rekommenderar er att se över ingredienserna. Om en produkt innehåller för mycket alkohol så kommer den i högsta sannolikhet att torka ut ditt hår ännu mera.

5. Använd hårolja.
Applicera någon droppe hårolja i topparna när håret känns torrt. Använd gärna en ren olja (100 % Arganolja), så slipper du tillsatser och alkohol som torkar ut håret.

6. Massera hårbotten 20 min om dagen.
När man masserar hårbotten stimulerar man automatiskt hårstäckarna som på så sätt sätter igång blodflödet, vilket gör att håret växer snabbare. Ett stort tips är att använda en ren pressad hårolja i hårbotten innan tvätt, för att få igång hårsäckarna ännu bättre!


Gillar