Bli av med sockerberoendet

Jag gillar inte att vara beroende av något; och jag tillåter inte mig själv att bli det. Jag försöker att variera så att jag inte fastnar i någon "rutin", t.ex. med kaffe, jag vill inte behöva dricka kaffe varje morgon för att jag är beroende. Kaffe dricker jag någon gång i månaden, läsk dricker jag en gång om året och energidryck dricker jag typ aldrig...

Men nu är det så att jag tror att jag har blivit en aning sockerberoende, jag får ont i huvudet om jag inte får något socker i mig under hela dagen (fruktsocker hjälper inte, jag har redan testat). Huvudvärken försvinner dock efter bara en chokladbit eller två, men ändå, jag vill inte vara beroende!!! Så nu har jag - i hopp om att bli av med sockersuget - googlat runt för att hitta några bra tips som kan få mig att sluta äta sötsaker.

Jag har iallafall tappat godissuget helt, tack varje ingredienserna E120 (löss) & gelatin (slaktavfall). Men så klart så finns ju en hel del andra saker, såsom glass, bakelser och choklad, som påverkar sockerberoendet.

Här är några tips som jag hittade på google:

- Var lagom mätt, hela tiden

- Träna

- Minska sötsuget med naturligt krom & sötma, såsom sallad med lök & tomater eller fikon, aprikos & katrinplommon.

- Borsta tänderna eller ta 1 tsk äppelcidervinäger för att "stoppa" sötsuget

- Ät en liten bit mörk choklad (minst 70?% kakaohalt)

Nu ska jag bli av med mitt sockerberoende!

Gillar